2014-09-14

Ir vėl kelyje... (I dalis)

Iki paskutinės minutės netikim, kad mums vis gi tikrai pavyks išvažiuoti....tiek daug palikta paskutinei minutei: Mindaugas vis dar komandiruotėje, automobilis remonto dirbtuvėse, vaikai vis dar ne pas senelius...
Tačiau bėgam iš paskutiniųjų, lekiam, skubam, verčiamės per galvą...ir vualiaaa!!!! Mums pasiseka nesulaužyti savo tradicijų ir kaip įprastai penktadienį  19.30 vinguriuojame iš savo kiemo pavymui pamojuodami savo namučiams, savo rajonui, kaimynams, ir apskritai visai gražiai mūsų Lietuvėlei! 


tradicinis lauknešėlis kelionei
O dabar – į trąsą! Į kelią! Ieškoti nuotykių, pamatyti, pažinti, paragauti, paklajoti, pabūti tik dviese, tik čia ir dabar...
Ech, koks neapsakomai žavus tas kelionės pradžios jausmas....kai žinai, kad viskas dar priešaky..kai net nenutuoki, kokie nuotykiai ir išbandymai tavęs laukia...bet žinai, kad tikrai bus be galo įdomu...kai galva neapsėsta minčių, o kaip viskas bus toliau, kokie darbai, pareigos tavęs laukia, kai grįši?...nes dabar dar tik pati atostogų pradžia...kol grįšim ir vėl reikės įsisukti į tą pačią darbų rutiną...tas laikas dar taip toli toli....

Oras puikus, mūsų nuotaikos dar pakilesnės...Apie pusę pirmos stojam netoli Bialystoko mūsų pirmajai nakvynei..išbandom naująsias mano pasiūtas automobilio užuolaidėles, kurias užsitraukus pasijuntam visai kaip namuose: wou, mūsų mašiniuke pasirodo galima miegoti žymiai jaukiau ir patogiau nei aukščiausios klasės viešbuty!



Buvom nutarę, kad ilgai ryte nemiegosim – kuo greičiau į kelią kilsim, tačiau prasikrapštę akis apie 6 ryto ir išvydę tirštą rūką, vienbalsiai nutariam, jog protingiausia, esant tokioms eismo sąlygomis, pratęsti saldų sapnelį.
Beje, kiekvienais metais važiuodami per Lenkija, džiaugiamės, kaip pastebimai greitai gerėja mūsų kaimynės keliai. Šiais metais jau nebereikia dardėti jokiais Varšuvos apvažiavimais, per patį miestą nutiesta puiki autostrada: patys stebimės ir džiaugiamės, kaip greitai ši atkarpa įveikta. O apie kelią nuo Varšuvos iki Vokietijos, aišku, nėra net ką ir kalbėti – sąlygos daugiau nei idealios! Belieka lenktyniauti su vėjeliu gurkšnojant gardžią rytinę macdonaldo kavutę ir klausantis „Radiozet“.


Kaip žinia, už visa, kad gera, reikia susimokėti – už puikius kelius taip pat: pravažiuodami keturias mokamas autostratos atkarpas paliekam iš viso: 76 zlotus. Bet užtad 14 val mes jau Vokietojos žemėj! Va taip va...dabar jau nebegalėsim savo kaimynės kelių keiksnoti dėl apgailėtinos būklės...na, bet dabar, aišku, burbėsim, kad mokėti už juos reikia.
Kaip Vokietiją įveikiam net nepastebim: jokių kamščių, jokių netikėtumų, man bevairuojant Mindaugas ramiai nusnūsta mūsų erdviuose apartamentuose ir vėl naujom jėgom keičia mane. Nors visą diena važiuojam, tačiau nė truputėlio neprailgsta.

Vakarop mus sveikina jau ir Nyderlandų žemė.
Va čia Ne itin malonią staigmeną mums pateikia navigacija: pasirodo joje nėra instaliuota nei viena mūsų šios kelionės lankomų šalių. Neturim nei  Belgijos, nei Prancūzijos, nei Ispanijos žemėlapių – mūsų rankose vienintelis bendras Europos shell degalinių popierinis žemėlapis...


Mindaugas mane, bet, aišku, labiausiai save, ramina, kad taip bus dar įdomiau ir apskritai ta navigacija mums visai nereikalinga!  Bet aš jau žinau iš ankstesnių kelionių, kuom tas “ įdomiau“ kvepia, todėl man nėra taip ramu. Tolėlesnis važiavimas parodo, kad važiuoti be navigacijos ir be normalaus žemėlapio nėra taip jau smagu: vairuotojas nervinasi, kad šturmanas nesako, nerodo, nežino, kur važiuoti, šturmanas įsitempęs, kad neturi į kur žiūrėti, ir tik nuojautos vedamas gali spėti į reikiamą ar ne kelią pasukom.
Ir koks palengvėjimas, kai sustoję nakčiai vienoje iš Nyderlandų degalinių, aptinkam nemokamą wifi ir „parsikočiojam“ į ipad‘ą navigacinę programą. Šturmanas išgelbėtas! Ir vėl galėsiu nerūpestingai snūduriuoti arba grožėtis pro langą besikeičiančiais vaizdais, o ne į žemėlapį akis spiginti.
Naktis praeina, kaip ir visada, puikiai! Rytinė olandiška kava taip pat labai gardi! O dabar ir vėl į kelią – važiuojam į Belgiją, į taip išgirtą ir išliaupsintą romantiškąją Šiaurės Veneciją – Briugę.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą