2016-11-01

Cayo Coco - kubietiški Maldyvai

Cayo Coco – garsėjo gražiausiai paplūdimiai pasauliais. Būtent dėl šios priežasties nutariau įtraukti ją į savo maršrutą. O be to, mano kelionės kompanionas primygtinai reikalauja bent kelias dienas skirti pasyviam tingiam poilsiui, pagulėjimui nerūpestingai paplūdimy - tad jei ilsėtis, tai tik gražiausiuose Kubos paplūdimiuose - nutariam mes ir keliaujam į Cayo Coco - kubietiškus Maldyvus

Tiesa, iš Trinidad, kuriame esam dabar apsistoję, iki Cayo Coco – apie 200 km kelio. Autobusai iki čia nevažiuoja. Vienintelė transporto priemonė – taksi. Iš Trinidad surasti taksi colectivo, nuvešiantį mus iki šio rojaus kampelio, surasti nebuvo sudėtinga, o gal tiesiog mums pasisekė, kad tuo metu atsirado dar keli turistai būtent čia keliaujantys, todėl dalinam  kelionės išlaidas į keturias dalis.

Į Cayo Coco patekti kelias atviras ne visiems. Pasų kontrolės postai čia atidžiais tikrina visus įvažiuojančius.


Pirmiausiai mūsų laukia 27 kilometrus dirbtinio kelio per Atlanto vandenyną iki salos. Kelias tik prasilenkti dviems automobiliams, o pro langus tokie vaizdeliai.






Čia jokių casa particular, prie kurių jau spėjom įprasti keliaudami po Kubą nėra, tik vakarietiško stiliaus viešbučiai užsieniečiams. Apsistojam 4* viešbutyje Colonian. Šis variantas buvo pats pigiausias, kurį tik galėjo pasiūlyti turizmo agentūra Trinidad.


Po keliavimo nepriteklių ir skurdo kamuojamoje šalyje, šis viešbutis mums prilygo visai 10 žvaigždučių! Kaip grįžę iš negyvenamos salos kirtom burgerius, fri bulvytes ir visas kitas gėrybes, kurių skonį jau buvom pamiršę per tas kelionės dienas. Neįtikima, kad toje pačioje saloje vos peržengus slenkstį, gali atrasti tokį didelį kontrastą!


O visa kita, ką veikėme šioje saloje, lai vaizdai kalba patys už save!

















Vis gi, kad ir kai gerai būtų rojaus kampelyje, kuriame dėl nieko nereikia sukti galvos, greitai tai tampa nuobodu. Dar net 2 dienų neesam čia, o jau norisi kelti sparnus ir lėkti pažinti tikrosios šalies - ne tos, kuri skirta turistams: išblizgintos, aprūpintos ir niekuo nesiskiriančios nuo Vakarietiškos.
Mūsų išvados ir pamąstymai po 2 dienų rojaus kampelyje.


Kitą rytą - kuprines užsimetę ant pečių - vėl traukiam į kelią!



Reikia pagalbos planuojantis kelionę į Kubą ar neturi laiko skrydžių, viešbučių paieškoms, tuomet tiesiog brūkštelk man kristina@makalius.lt arba  kristinapaulauske@gmail.com mielai pagelbėsiu!

KELIONĖS Į KUBĄ

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą