2014-09-23

Etretat „drambliukai“, Normandija (IV dalis)

„Jei norėčiau savo draugui pirmą kartą parodyti jūrą, pasirinkčiau Etretat“ 


Tolimesnis šiandienos mūsų maršrutas veda į vos už kelių dešimčių kilometrų nuo Fecamp esantį Etretat miestelį.  ‚‚Jei norėčiau savo draugui pirmą kartą parodyti jūrą, pasirinkčiau Etretat‘‘ – taip apie šią vietą yra pasakęs vienas prancūzų rašytojas.

 Garsiausias šios vietovės reginys, traukiantis tūkstančius smalsuolių, – Falaise d‘Aval uola, savo forma primenanti dramblio, įmerkusio straublį į vandenį, figūrą.
Kad uola išties labai garsi ir žinoma, pajutome vis įvažiavę į Etretat. Miestelis pilnut pilnutėlis automobilių ir turistų, tad teko nemažai papraikaituoti, kol suradom, kur pastatyti savo keturatį draugą.
Neskubėdami, užkandžiaudami vieno kąsnio ledais, traukiame siauromis miestelio gatvėmis link paplūdimio. 



Oras puikus, saulėtas, pagaliau šilta ir saulėta kaip ir turėtų būti patį vasariškiausią mėnesį - rugpjūtį!  Etretat išties labai simpatiškas, nedidelis ir jaukus kurortinis miestelis, apsuptas įspūdingų uolų, su mažytėmis krautuvėlėmis, prekiaujančiomis šio regiono gėrybėmis: sidru, biskvitiniais normandiškais sausainiais, suvenyrais...
Pagaliau! jau iš tolo pamatau juos! Žymiuosius atvirutėse ir visų turistų nuotraukose fotografuojamus „drambliukus“, geriančius Atlanto vandenį.




Takučiu kylame ant vienos iš uolų – galima sakyti ant „drambliuko‘ nugaros.



Atsiveria magiški vaizdai į vandenyną, baltuojančias uolas ir tarp uolų įsispraudusį Etretat...




Prisėdame ant skardžio krašto, atsidarome prancūziško alaus miniatiūrinį butelaitį ir tiesiog mėgaujamės  būdami ,,čia ir dabar"...








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą