2014-05-25

Labas rytas, Bankoke!

Valio! Daugiau kaip po 12 val skrydžio nusileidžiam Bankoke: šiuo metu čia 11 val., tad lietuviško laikrodžio rodykles tenka pasisukti net 4 valandas į priekį.

Pirmiausia skubinamės susitvarkyti reikalus su vizom, nes be jų, kaip žinia, niekas į šalį neįleis! Tailande labai patogu įsigyti Viza an Arrival , galiojančią 15 dienų. Žmogui apie 100 litų (apvalinamJ)) Vietinės valiutos susimokėti už vizas (batų) neturime, tai tenka keisti oro uoste atsivežtus euriukus. Gauname  4200 batų už 100 eur, atrodo  lyg ir nemenka suma., tačiau lyginant su kitais keitimais, oro uoste keisdami valiutą  praradome apie 20 litų. Žodziu, kursas labai prastas, bet yra kaip yra
Su vizom gana greitai susisukam ir toliau laimingai pavargę keliaujam ieškoti, kaip nusigauti iki viešbučio.
Pirmosios akimirkos, įkėlus koją į naują šalį, visada šiek tiek apimtos lengvos panikos bei pasimetimo: kur dabar eiti? Su kuo važiuoti? Kieno paklausti?Žinodama, kad taip bus,  dar Lietuvoje susiradau tikslų aprašymą, kaip nusigauti iki mūsų rezervuoto viešbutuko. Tad tiksliai vadovaudamiesi ja, leidžiamės į train stotelę. Traukinuku pukšėsime su persėdimu iki skytrain sustojimo Nano, o iš ten iki mūsų rezervuotas hostelis SUK11  - visai ranka pasiekiamas.

Ką tik įkėlus koją į Tailandą..šiek tiek pasimetus...šiek tiek pavargus...ir nemažai pabalus...bet tuoj situacija bus ištaisyta!

Taigi traukinys, skytrain ir mes jau Nana sustojime.
Pirmasis įspūdis jau išlipus iš skytrain ir keliaujant link viešbučio labai nekoks:nežmoniškai karšta, dušna, drėgna  tvanku, jauti kaip prakaitas tiesiog upeliais teka. O be to, beprotiškai smirda, nosį riečia nuo įvairiausių blogų kvapų, ėmiau net žiaugčioti, pykino...Pamaniau, kaip reikės visa tai ištverti!
Va, radom ir viešbutuką savo SUK11...aišku, pirmasis įspūdis optimistiškai nenuteikia nei manęs, juolab Mindaugo...pačiam viešbutį beprotiškai dušna, prie reception jokio kondicionierių, kažkokia tamsi maža kamūrkė, statūs laiptai, visur apkarstyta įvairiausiais niekniekais, popiergaliais, pristatyta galybė statulėlių...






Aišku, toks slogus ir neigiamas buvo tik pirmas įspūdis, ir išties labai klaidingas...nuomonė pasikeitė įėjus nors ir į labai paprastą, bet tikrai tvarkingą savo kambariuką, smegenis iškarto prapūtė visu galingumu įjungtas kondicionierius ...ir aišku, įkvėpus gaivaus oro, pasaulis nušvito kitom spalvom...Turiu pasakyti, kad vėliau šis hostelis mums be galo patiko, ypač vakariniai pasisėdėjimai vestibiulyje su kitais viešbučio gyventojais naršant internete, gurkšnojant alutį. Nors ir labai paprastas, bet labai jaukus, autentiškas, su cinkeliu ir turintis savo veidą bei dvasią hostelis...

Beje, naktis  2 žmonėms čia kainuoja 20 eurų, tačiau jei nereikalingi kambaryje patogumai, gali lovą išsipirkti 6-viečiame ar 4-viečiame kambaryje ir džiaugtis  visiškai nebrangia nakvyne Tailando sostinėje.

Taigi pirmiausia kas be ko nuplaunam kelionės dulkes ir smingam 3-4 valandom atgauti jėgas. Kad ir kaip Mindaugas norėtų ilgesnio pogulio, aš to leisti negaliu! „Argi 8000 km trenkėmės vien tam, kad pamiegotume?“ – mano kozerinis klausimas, gelbėjęs visos keliones metu šiek tiek sužadinti Mindaugui pažinimo jausmą lankomai šaliai.
Taigi krapštomės akeles ir keliaujam pirmajai pažinčiai su Bankoku... Jokių didelių planų..tiesiog lengvas pasivaikščiojimas, vakarienė, gal masažas...Aš mesteliu Mindaugui mintį, gal reikėtų nuvykti iki garsiojo Khoa San Road. Rinkdama info apie Tailandą, vis mačiau ją minint. Šis kelias garsus kaip viena populiariausių sostinėje backpacker‘ių gatvių: joje be galo daug pigių hostelių, barų, kuriuose nuolat skamba gyva muzika, vyksta nuolatinė prekyba ir t.t. Žodžiu, veiksmas visą parą, o ypač jis suaktyvėja vakarais ir naktimis. Na, tad natūralu, kad labai buvo smalsu pirmajai pažinčiai pasivaikščioti po vieną garsiausių ir triukšmingiausių Bankoko gatvių.

Pavažiuojam keletą stotelių su skytrainu ir pagal žemėlapį atrodo, jog  mes turėtume būti netoli šios garsiojo kelio... Einam einam, einam einam... Stabdom žmones, klausiam, kaip nueiti,  tačiau net keletas pasako,kad iki rytojaus eisim iki jo...Pasidaro nelabai jauku tamsoj klaidžioti nepažįstamomis, pustuštėmis gatvelėmis,..be to, vienas paskui kitą stoja paslaugūs tuk-tuk‘ų vairuotojai, besiūlantys nuvežti, kur tik norim. Tačiau aš jais nepasitikiu ir atkalbinėju Mindaugą su jais važiuoti.

Galų galiausiai nusprendžiam grįžti atgal į savo Sukhumvit gatvę, kurioje yra mūsų viešbutis, ir čia pasivaikščioti bei pavakaroti..
Naktinis gyvenimas Sukhumvit gatvėje
Linksmieji šviečiantys autobusiukai
Hmmm...pilvai jau pradėjo groti maršus, tad ieškom vietos pirmajai mūsų skrandžių pažinčiai su tailandietišku maistu. Prabangių restoranų nemėgstam, i juolab Tailande, norint paragauti tikrojo jų maisto, patariama valgyti vietinėse užkandinėse, tad ilgai neklaidžioję į pirmąją tokią ir užsukame...Ką tik prieš akis ant sienos praropojęs tarakonas apetito Mindaugui nesugadina, o man nesužadina...tad aš išgersiu tik alaus. Mindaugas sako, kad taip gi ir turi būti..gi čia taip įprastai vietiniai ir gyvena...o mes gi ir atvykom pažinti vietinių kasdienybę...Ok, pažindinamės! Tik dėl viso pikto aukščiau pakeliu kojas, kad netyčia kokios žiurkės uodegos neužminčiau (beje, šioje užeigėlėje jos nemačiau, bet Tailande visur ir visada turi būti nusiteikęs tokiai pažinčiai).

Maistas ruošiamas čia pat prie tavo akių
Ragaujam tradicinio talandietiško Chang alaus

Užsisakom  sriubos, taip pat antrą patiekalą – jų tradicinius keptus ryžius su vištiena, pora alaus... Sumokam apie 12 litų. Nepaisant ne itin estetiškos aplinkos, tikrai skanu! Beje,alkoholis Tailande lyginant su maisto kainomis yra gana brangus: alaus kaina net didesnė nei Lietuvoje. Tokioje paprastoje gatvės užeigėlėje bokalas kainuoja apie 8 litus. Tad visą kelionę pietų, vakarienės 50 proc kainos sudarydavo alutis. Na, bet kaip kitaip tailandietišką aštrumą nugestinti jei ne juo...
Na o po vakarienės kaip ir priklauso, būtina išbandyti garsųjį visame pasaulyje Thai masažą. 1 valandos kaina vidutiniškai svyruoja  nuo 15 iki 30 litų. Pirmąjį vakarą nutariam pradėti nuo kojyčių masažo: nuplovė, nušluostė, masažavo visą valandą, o pabaigoje dar ir rinkas, pečius ir galvą pamasažavo... Na ką galiu pasakyti, relaksas nerealus! Ir dar tokia piguma – kai tuo tarpu Lietuvoje be 100 litų nė neužsuk į masažo saloną...
Na ir paskutinis šio vakaro atradimas – papajų salotos! Kaina - 3 litai, paklausia 1 ar 2 čili pipiriukus įdėt, parodom 1 pirštą. Ajaj kokio skanumo, kokio aštrumo! Tenka net pakartoti...
kertam papajų salotas
\



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą