2013-11-07

Pagaliau! Graikija! Jūra! Poilsis! (4 diena)


Pagaliau!!! Beveik po 3 dienų važiavimo, beveik 2400 kilometrų nuo Lietuvos pradedam savo atostogų programą Graikijoje! Keliaujam į Chaldikę, Sithonijos pussiasalį.

Šiek tiek informacijos apie Chaldikės pusiasalį...




            Chalkidikė, pusiasalis, panašiai kaip šakutė, turi 3 atšakas-pusiasalius: Kasandra, Sithonija ir Atonas.
Senovės Graikijos mitas skelbia, kad Chalkidikė atsirado užsirūstinusiam jūrų dievui Poseidonui į žemę sviedus savo trišakį. Trišakis smigo į pusiasalį, jį padalindamas į tris dalis. Taip atsirado Kasandros, Sitonijos ir Atono pusiasaliai.
         Kiekvienas yra apie 50km ilgio. Panašiai kaip Kuršių Nerija, tik ten vietoj smėlio - kiek aukštesni uolėti kalnai, pakylantys iki 2 km. 
           Pats vakariausias – Kasandros pirštas yra labiausiai lankomas turistų, nes arčiausiai Salonikų. Būtent čia yra dauguma visų kategorijų viešbučių. Triukšmingos turistinės gyvenvietės išbarstytos po visą pakrantę. Kempingų šiame piršte viso labo apie 4.
 Nes per dieną Trečiasis pirštas – Atonas yra atskira stačiatikių vienuolių respublika, turinti autonominį statusą Graikijoje.
Čia yra vienintelė pasaulyje vienuolių respublika – viso krikščionių pasaulio Stačiatikybės centras, turintis ilgesnę nei 1000 metų istoriją. Atone yra 20 veikiančių vienuolynų. Na,  kad ir kaip būčiau norėjusi, bet pakliūti ten neturėjome jokių šansų, kadangi į jį įleidžiama tik keliolika ar keliasdešimt vyrų, užsiregistravus iš anksto. Moterims išvis ten patekti draudžiama.
                  Antrasis pirštas Sithonija yra labiau „laukinis“, ne taip urbanizuotas todėl jam ir nutariame skirti kelias savo atostogų dienas.

Apsistojam pietinėje salos dalyje kempinge Melissi netoli Sikia miestelio.




O čia mums paskirtieji apartamentai po vešlia palme
Už poros žingsnių nuo kempingo didelis paplūdimys



Dar vienas kempingas, bet tai ne mūsų. Mūsiškis šiek tiek tolėliau.




Esam tikram rojaus kampelį, nerealiai šilta jūra, puikus paplūdimys, ramybė, visiškai nedaug žmonių, be galo didelės bangos ir malonus nuo jūros traukiantis brizas...Net minutei suabejojau, gal niekur nevažiuojam ir visas atostogas praleidžiam čia!


1 komentaras: