2013-09-19

Vietoj prologo...


          Visų pirma, tikriausiai smalsu, kodėl būtent Graikija? Ar todėl, kad ypatingai domimės senąja civilizacija, istorija, kultūra, literatūra. Gi Graikija – Europos civilizacijos lopšys, šalis, kurioje gimė demokratija, menas, Olimpinės žaidynės. Tai tikra aukso skrynia bei lobynas kiekvienam istorijos mylėtojui.

       Taip, tarsi tikri mitologijos žinovai, savo abi dukrytes pavadinom tikrais graikiškais vardais: Atėne ir Sibile, bet tik šis faktas ir tesiejo mus su Graikija. O šią šalį pasirinkom visiškai atsitiktinai, tiesiog beveik aklai durdami pirštu į žemėlapi...ir tikrai neapsirikom!


Na ką, kad nepradėtumėte žiovauti keliauju prie konkretesnių kelionės detalių.

Mūsų kelionė truko pora savaičių (2013 08 02 – 2013 08 17).

Ekipažą sudarėm dviese: aš, Kristina, šturmanė, maršruto sudarytoja, gidė:)))))), ir mano bendramintis,  bendrakeliautojas, bendraturtis, širdies draugas, vyras bei vairuotojas Mindaugas!


kelionės maršrutas

















       
Detalus kelionės maršrutas pačioje Graikijoje

Chalkidiki pusiasalis, Sithonijos pirštas - Thesalonikai– Litochoras- Platamonas - Olimpas – Trikala (Kalampaka) - Meteora - Atėnai – Volos – Skiathos sala – Nea Kalikratia

      Tiesą sakant, vyliausi ir bent jau mano planuose buvo svajonė apvažiuoti žymiai daugiau...netgi turėjau slaptą mintį – kad spėsime bent jau viena koja įkelti į Peloponesą. Deja, didelis karštis, nemaži atstumai bei noras daugiau laiko pamirkti nuostabioje ir šiltoje kaip arbatėlė jūroje (esu šaltyšė::)), o ne automobilyje pakoregavo, sulėtino ir šiek tiek nemenkai patrumpino mūsų maršrutą: nepervažiavome į vakarinę salos pusę, kaip planavau, atsisakėm Lefkados salos, kurią iškeitėme į Skiathos salą, esančią Egėjo jūroje.

       Pradžioje šiek tiek nerimavau, kad kaip čia taip – negi tik tiek nedaug aplankysime! Bet visgi nuraminau save: juk Graikija tokia didelė, kad ir kiek skubėsi, lėksi, vis tiek nespėsi nei per pora savaičių, nei per mėnesį aplankyti jos gražiausių vietų. Svarbiausia įsijausti į vietinių gyvenimo rimtą, kvėpuoti jų oru, mėgautis nuostabiu maistu, ir viską daryti, kaip graikai sako „Siga siga“ ( lėtai lėtai) Va, tada tikrai lauks fantastiškos atostogos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą