2014-01-20

Į svečius pas „Cosa Nostra“ (1 dalis)

            Nors mafijos tėvyne tituluojamoje Sicilijoje praleidom vos keturias dienas, pavadinau šias atostogas „Į svečius pas Cosa Nostra", kadangi būtent Sicilija, mums kaip tikriems knygos „Krikštatėvis“ fanatikams, ir buvo tas cinkelis, kuris darė mūsų kelionę šiek tiek egzotiškesnę ir paslaptingesnę. Neabejoju, kad daugeliui, vos pateikus klausimą, su kuo tau asocijuojasi Sicilija, net nepagalvodamas išdrožtų atsakymą – MAFIJA! Taigi ir mes traukiam į Siciliją ieškoti mafijos pėdsakų ir savo akimis pamatyti pati garsiausią visų laikų mafijozą,  “krikštatėvį”  - Don Vito Karleonė....

Kelionės trukmė 2012 m liepos 20 d. – rugpjūčio 4 d.

Kelionės maršrutas: Roma-Amafali pakrantė-Capri sala-Sicilija-San Marinas.



Ištrauka iš mano kelionių sąsiuvinio:

" Pagaliau! Pagaliau! Pagaliau! Mūsų išsvajotosios atosotogos prasideda!
 Mūsų pirmasis tikslas – Roma, nuo Lietuvos nutolusi apie 2500 km.  Planuojame iki sekmadienio  pasiekti Italijos sostinę ir apsistoti arčiausiai jos esančiame kempinge.
18 val išjudame iš Vilniaus, o 9 val. vakaro mes jau važiuojam Lenkijoje. Kelias puikus, automobilių visiškai nedaug. Pagal Mindaugo planus, šiąnakt planuojama pasiekti Katowicą ir apie 5 val. ryto stoti numigti savo patogiuose apartamentuose ant ratų. Deja, automobilių, ypač važiuojančių priešinga kryptimi, smarkiai padaugėja, tamsu, nuovargis pamažu pradeda lipinti akis, tad nusprendžiam nesikankinti ir, pasiekę Varšuvos apvažiavimą, apie 2 val stojam nakvynei.
Saldžiai užsnūstam, tik gana anksti paryčiais pažadina furų vairuotojai, užvedantys savo bolidus ir traukiantys į trasą. Na o mums taip pat kuo anksčiau į trasą, tuo greičiau mėgausimės Italijos saule.
Galutinai prabusti padeda dar šilta lietuvišks kava, užplikyta namuose.


Tokį ankstyvą ryta automobilių vos vienas kitas, tad mes be jokių kliūčių traukiam su vėjeliu savo tikslo link. Kai nėra automobilių, tai ir visi kelių remontai neatrodo tokie baisūs
Stojam kas kelias valandas trumpai kojelių ir rankelių mankštai ir pasitampymui, tad kelionė visai neprailgsta. Va, šiuo metu, kai tai rašau, esam Čekijoje. Vienas ekipažo narys po sočių lietuviškų karbonadų, prigulė pietų miegeliui.

**********
Antrą kelionės dieną įveikiam dar 1100 km. Planavom naktį praleisti Austrijoje netoli Italijos sienos, tačiau beieškodami kuo patogesnės ir saugesnės poilsio aikštelės net nepastebėjom, kaip kertam Italijos sieną. Ir, aišku, joje iškart prasideda mokamos kelių atkarpos. Randam puikią degalinę, kuriame ir apsistojam. Nepaisant automobilių ir sunkiasvorių mašinų burzgesio aplink, visą naktį išmiegam be menkiausio prabudimo."

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą