2016-11-01

Cienfuegos

Cienfuegos – tituluojamas „Pietų perlu“. Tai vienintelis miestas saloje, įkurtas prancūzų. Jis įsikūręs gražioje įlankoje, Hagua tvirtove apsaugotoje nuo priešų. Dėl prancūziškos kilmės Cienfuegos nepanašus į kitus Kubos miestus: jis išsiskiria idealia plano simetrija, neoklasikiniu pastatų stiliumi ir ilgu pėsčiųjų bulvaru - taip Cienfuegos pristatomas daugelyje informacinių lankstinukų turistams. Man, prisipažinsiu, Cienfuegos aocijuosis su pačiais geriausiais mojito ir pina colada kokteliais, kuriuos visiškai netikėtai atradom vienam lauko bare, įsikūrusiame gražiame parkelyje Punta Gorda iškyšulyje prie paplūdimio.
Tokių FANTASTIŠKAI BEPROTIŠKAI NEREALIAI skanių kokteilių neteko niekur gerti! Nežinau, kokius ingridientus slaptus ten jie maišė, bet tie 2 vakarai, praleisti tame parko bare buvo vieni smagiausių per visą kelionę. Pirmąjį vakaro muzikantai prie baro visą vakarą grojo kubietišką muziką, ore tvyrojo nereali atsipalaidavimo atmosfera, kurią grojant šiems ritmams dar ir dabar jaučiu...



Mūsų bariukas, kuriame taip smagiai leidome abu vakarus, viešint Cienfuegos

Kompanija..


Antrąjį vakarą pasikvietėm savo draugus iš Lenkijos pavakaroti kartu šiame nerealiame bare. Nepaisant to, kad muzikantų šį vakarą jau nebekoncertavo, kokteiliai buvo lygiai tokie pat skanūs, mūsų kompanija buvo tokia smagi -  vakaras buvo fantastiškas!




Nerealaus grožio saulėlydis


Na, o dabar nuo mojitos ir pašėlusių ilgų vakarų su kubietiška muzika, pereikime prie pačio Cienfuegos miestelio. 
Prisipažinsiu, nesužavėjo jis manęs labai, net nežinau, kodėl įtraukiau į savo maršrutą. Matyt, dėl to skambaus pristatymo "Pietų perlas". Manau, dienos jam pilnai užtektų arba tai galėtų būti kaip kelių valandų sustojimas pakeliui į Trinidad.
Tad trumpai pasižvalgykime po Cienfuegos miestelį.
















Mūsų casa particuala Cienfuegos. 

Cienfuego. Su motoroleriu aplink.

Kadangi taip jau susiplanavom, kad čia viešėsim 2 dienas, tad vienai dienai nuomojamės motorolerį ir visą dieną praleidžiam keliaudami po apylinkes.


Mūsų pirmasis numatytas aplankyti taškas – kriokliai. Pagal žemėlapį matėm, kad kelias veda į kalnus, bet nepagalvojom, kad mūsų motoroleriui jie gali tapti neįveikiami. Nebuvo juokinga, kai motoroleris sustojo vidury įkalnės, užgesęs be jokių gyvybės ženklų. Ir vėl saulė svilina į pakaušį 40 laipsnių, mes vidury įkalnės stovim lūpas patempę prie uždususio motorolerio. Nors imk ir užsimetęs ant pečių parnešk jį atgalios į nuomos punktą! Nutariam, kad krioklius paliksim nelankę, dabar svarbiausia įkvpėti savo motoroleriui gyvybės, kad jis kaip nors mus atgal parvežtų. Davę valandžiukę atsikvėpti, užstūmę motorolerį į vieną kalniuką, paskui nuridenę nuo kito kalniuko, šiaip ne taip užkuriam! Šypsomės laimingi – daugiau jokių kalnų, važiuojam ten kur lygumos!





Viešint Cienfuegos, rekomenduojama aplankyti Nacionalį parką. Jame renkasi šimtai flamingų. Mes iki jo tik nulėkė, apsidairėme, į vidų nusprendėme neiti – sakom, gal kitą kartą!
Na, ir pabaigai, kaip ir priklauso - trumpas atokvėpis paplūdimy.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą