2013-11-07

Nea Kalikratia (12 diena)

Šiandien keliausim link Salonikų, kur susiradę kempingą prie jūros, skirsim paskutines atostogų dienas pasyvesniam poilsiui, lauktuvių supirkimui, pasipliuškenimui jūroje ir pasimėgavimui saulės voniomis. Tai buvo Mindaugo pageidavimas, kad prieš kelionę namo ir kelių parų vairavimą bent jau dieną turėtume visiškos tinginystės ir nieko neveikimo dieną. Įdomu, ar pavyks įgyvendinti tokį jo pageidavimą...? :)


Taigi tradicinės atsisveikinimo nuotraukos. Šis kempingas mums be galo patiko: jaukus, tvarkingas, labai svetingi šeimininkai, erdvi teritorija, jūra vos 50 metrų nuo mūsų palapinės, ir, svarbiausia, nei vieno kraugerio uodo!!!
Buvau pamiršus, kad Graikijoje pakeltas į viršų nykštys reiškia „užsičiaupk!
Kempingo paieškos prie Salonikų nebuvo tokios greitos ir efektyvios kaip tikėjomės. 
Vis gi galų gale kažkokį randam. Norėjom kad ir jūra būtų šalia, ir didesnis miestelis netoliese, į kurį būtų galima pėsčiomis pasiekti ir pavakaroti vietiniame tavernoje.
Apsistojam šalia Nea Kalikratijos miestelio esančiame -  Aigeas Camp.


Mums paskirta vieta


Deja, čia atvykę pamatome visai kitokią Graikiją nei visos kelionės metu: apleista, neprižiūrėta, ant kiekvieno žingsnio mėtosi šiukšlės, paplūdimiai nesutvarkyti.

Visgi nepaisant ne itin švaraus ir tvarkingo paplūdimio vaizdo, savo tradicinės romantiškos vakarienės ant jūros kranto atsisakyti negalėjome...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą